Vaccinatie tegen Covid-19: thuisvaccinatie

1
april
2021

Niet iedereen kan naar het vaccinatiecentrum komen. Voor die mensen is er de mogelijkheid tot een thuisvaccinatie. De beslissing om een thuisvaccinatie te doen, gebeurt in overleg met jouw huisarts.

Let op!
Het vaccin is altijd gratis, ook als je thuis gevaccineerd wordt. De huisarts kan wel een huisbezoek aanrekenen.

Ga naar het vaccinatiecentrum als het kan. Dat is de snelste weg om gevaccineerd te worden. Het vaccinatiecentrum is toegankelijk en je mag begeleiding meenemen ter ondersteuning. Onze vrijwilligers staan ook steeds voor je klaar in het centrum zelf.
Kan je het vaccinatiecentrum echt niet zelf bereiken? Het callcenter helpt je dan graag verder. Je kan ze bereiken op 03 218 27 05.

De thuisvaccinatie is voor mensen die echt niet naar het vaccinatiecentrum kunnen komen, ook niet met hulp. Het gaat dan om mensen die:

  • Bedlegerig zijn
  • Een vorm van dementie hebben die een verplaatsing naar het vaccinatiecentrum moeilijk maakt
  • Lijden aan een ernstige psychiatrische problematiek
  • Zich door een ernstige fysieke handicap niet kunnen verplaatsen
  • Behandeling ondergaan die verplaatsing te risicovol maken.

De huisarts beoordeelt samen met jou de situatie of je naar het vaccinatiecentrum kan komen. Hoe snel je thuis gevaccineerd kan worden, zal jouw huisarts met je bespreken en hangt af van zijn/haar mogelijkheden en die van het vaccinatiecentrum. Dat zal altijd wat langer duren dan wanneer je naar het vaccinatiecentrum kan komen. Maar je mag er zeker van zijn dat er een vaccin voor jou voorzien wordt.

 Werkwijze thuisvaccinatie

'Goede gezondheid en welzijn' is een van de zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken tegen 2030. Die Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn bepaald door de Verenigde Naties, maar kwamen er door en voor iedereen. Ook jij kan eraan bijdragen. Meer informatie: www.heist-op-den-berg.be/duurzame-ontwikkelingsdoelen.

Duurzame Ontwikkelingsdoelen