Stedenband met partnergemeente Bergrivier in Zuid-Afrika

Heist-op-den-Berg - Bergrivier

Sinds 2015 stapte onze gemeente in een stedenband met een partnergemeente in Zuid-Afrika. Het doel van deze samenwerking is het versterken van de bestuurskracht van beide gemeenten door het uitwisselen van kennis en expertise.

Een eerste werkbezoek van Heist-op-den-Berg aan Bergrivier vond plaats in oktober 2015. In onderling overleg werd beslist om de stedenband in eerste instantie op te zetten rond twee thema's: jeugd (waarbij Bergrivier graag wenst te leren van de goede speelplein- en educatieve werking van Heist) en inspraak van de bevolking (waarbij Heist op zijn beurt tips kan gebruiken van Bergrivier, die verder staan wat betreft inspraak van de bevolking).

Daarnaast zullen ook collega-tot-collega contacten worden opgestart, waarbij ambtenaren en diensthoofden van de verschillende diensten kennis en ervaringen zullen uitwisselen over de grenzen heen.

Beide gemeentebesturen zijn ervan overtuigd dat de samenwerking en uitwisseling van ervaringen en kennis een grote meerwaarde zal betekenen voor beide partners.

 

Contact

Stedenband
Kerkplein 15, 2220 Heist-op-den-Berg
Tel. 015 22 86 92,
mail kfr@heist-op-den-berg.be

Openingsuren

Ma: 9 - 12 uur en 13.30 - 19 uur
Di, wo, do: 9 - 12 uur en 13.30 - 16 uur
Vr: 9 - 12 uur

<< Sluitingsdagen >>

Telefonisch contact

Ma, di, wo, do: 9 - 12 uur en 13.30 - 16 uur
Vr: 9 - 12 uur