Nieuwe fase wegenwerken Itegem vanaf 1 april 2016

De Hallaarstraat tussen Wezelpad tot en met de nieuwe rotonde aan Nieuwendijk is inmiddels afgewerkt en werd op vrijdag 1 april opengesteld voor het verkeer. Momenteel wordt de Hallaarstraat tussen Nieuwendijk en Karel Govaertsstraat verder afgewerkt. Ook werd inmiddels gestart met de wegenis- en rioleringswerken op en rond het St. Guibertusplein en de Kerkstraat tot het kruispunt met de Rozenstraat. In een laatste fase zal de Schoolstraat worden aangepakt. De lagere school blijft steeds bereikbaar gedurende de volledige werken. 

Het doorgaand verkeer, komende uit Berlaar en Nijlen richting Heist-Centrum wordt omgeleid via Isschotweg en Liersesteenweg. Het verkeer komende van Herentals en Herenthout richting Heist-Centrum volgt best de route voor doorgaand verkeer via ’s Herenweg en Krombeekweg naar Hulshoutsesteenweg en Herentalsesteenweg. 

Vanaf maandag 11 april rijdt buslijn 511 weer over haar vertrouwde route over Nieuwendijk en Hallaarstraat. Buslijn 297 richting Lier rijdt vanaf de Hallaarstraat via Hallaaraard en Langendijk naar de Isschotweg. Richting Heist rijdt deze buslijn vanaf Isschotweg via Langendijk, Huizebeekstraat, Prof. Verbiststraat en Pastoor Berchaensstraat naar de Hallaarstraat.  

Verwacht wordt dat de werken aan deze doortocht klaar zullen zijn in het najaar van 2017.