Gezellig Goor

Gepubliceerd op  woensdag 5 juni 2024

Nieuws uit het schepencollege van 29 mei 2024

Enkele maanden geleden kocht het lokale bestuur twee percelen in het centrum van Heist-Goor, beter bekend als het oude voetbalveld van 't Goor. Dat terrein is gelegen tussen het parkje, de pastorij en kerk, en de site van de oude bib, fanfare en wipschiet. Omdat die gronden centraal liggen, kunnen ze helpen bij de kernversterking van Heist-Goor.

Het lokale bestuur zal daarom onderzoeken hoe het het grasterrein kan inrichten en inzetten binnen het centrum van Heist-Goor. De resultaten van het traject Veerkrachtige Dorpen zullen daarbij als basis dienen. In de toekomst kan dat mogelijk ook de basis vormen voor een breder masterplan voor het centrum van Heist-Goor, afhankelijk van de resultaten.

Het is in de eerste plaats belangrijk om het terrein op korte termijn toegankelijk te maken en een maai- en onderhoudsbeleid uit te werken. Nadien zal er een participatietraject komen om samen met de inwoners na te denken over de mogelijke inrichting van het oude voetbalveld. Tegelijk zal het lokale bestuur een subsidiedossier indienen bij de provincie.