Meer dan 10.000 inschrijvingen voor Heists vakantieaanbod

Gepubliceerd op  woensdag 26 juni 2024

Zomervakantie! In Heist-op-den-Berg overschreden we recent de kaap van maar liefst 10.000 inschrijvingen voor het uitgebreide vakantieaanbod van het lokale bestuur. Kinderen en jongeren kunnen de vakantieperiode op een actieve, creatieve en uitdagende manier invullen. Met een gevarieerd aanbod is er voor elk wat wils.

Er vinden wekelijks verschillende sport- en themakampen plaats, verspreid over het hele grondgebied van de gemeente. Voor sportspecifieke kampen kan team Sport en Jeugd rekenen op de samenwerking met enkele geëngageerde sportverenigingen.

Bij de speelpleinwerking blijft de Boonmarkt het bruisende hart van de werking. Dagelijks komen er meer dan 100 kinderen zich uitleven.

Daarnaast zijn er diverse workshops, waarbij ook samenwerking met heel wat lokale handelaars centraal staat, en staan er meerdere uitstappen naar onder andere pretparken gepland.

Vraag versus aanbod

Door de grote vraag kan er niet voor elk kind een plaats in de werking gegarandeerd worden. Daarom staan er op dit moment nog heel wat kinderen op wachtlijsten. Binnen de werking wordt de vraag zo goed als mogelijk op voorhand ingeschat en wordt het aanbod daarop afgestemd. In de mate van het mogelijke wordt er bijgestuurd om aan een grote vraag tegemoet te komen. Dat is helaas niet altijd mogelijk, waardoor er kinderen op wachtlijsten staan.

Team Sport en Jeugd en team BKO en Speelplein willen niet alleen een leuke en leerzame vakantie-ervaring bieden, maar vinden het ook belangrijk dat dat gebeurt in een veilige omgeving voor elk kind en elke begeleider, zodat iedereen vol vertrouwen kan deelnemen aan de activiteiten.

Nieuw tieneraanbod HEJO!

Het vakantieaanbod breidt dit jaar verder uit met HEJO!, een aanbod voor jongeren van 13 tot 16 jaar. Omdat jongeren van die leeftijdscategorie vaak op zoek zijn naar vrijetijdsbesteding op hun maat tijdens de zomervakantie, maakten team Sport en Jeugd en team BKO en Speelplein een afzonderlijk programma met workshops en uitstappen speciaal voor jongeren. Bovendien kunnen jongeren ook deelnemen aan kampen en is er een afzonderlijke werking op het speelplein waar niet alleen spel, maar ook chillen met vrienden toegelaten is.  

“We zijn trots op het uitgebreide vakantieaanbod dat we dit jaar opnieuw hebben samengesteld en verder uitgebreid. Het is fantastisch om te zien dat zoveel kinderen zich hebben ingeschreven en wij kijken er vooral naar uit om hen een onvergetelijke zomer te bezorgen. Wij zijn er alvast klaar voor!", klinkt het enthousiast bij team Sport en Jeugd.

Voor meer informatie over het vakantieaanbod en inschrijvingen kunnen ouders terecht op www.heist-op-den-berg.be/vakantieaanbod.