Packrafting

Gepubliceerd op  woensdag 26 juni 2024

Beslissing gemeenteraad 25 juni 2024

De gemeenteraad keurt een samenwerkingsovereenkomst goed met Toerisme Provincie Antwerpen en andere partners om mee te doen met een project voor packrafting: een meerdaagse packraftroute langs de Grote Nete.

Packraften wint aan populariteit in Vlaanderen, maar het aanbod is nog beperkt. De activiteit komt oorspronkelijk uit Canada en past perfect bij de trend van meerdaagse wandelingen. Packrafting combineert wandelen en varen: de recreant kan peddelen met een lichte opblaasbare boot die makkelijk in een rugzak past en vervolgens te voet verder gaan.

Heist-op-den-Berg kan met het project de toeristische beleving in de regio een flinke impuls geven. Voor een spannend microavontuur hoeft een wandelaar niet langer naar het buitenland. Bovendien is het een duurzame manier van vakantie. Alles gebeurt met respect voor de natuur.

Het project wil packraftmogelijkheden in heel Vlaanderen in kaart brengen, waarbij het gebied van de Grote Nete het kerntraject vormt. Daar komt een route met bijbehorende infrastructuur.