Stip-It 2024

Gepubliceerd op  dinsdag 25 juni 2024

Pesten blijft nog steeds een probleem in onze samenleving. Daarom hebben Ketnet, Radio 2 en MNM de handen in elkaar geslagen om samen met de lokale besturen een sterke vuist te maken tegen pesten. Ook wij als lokaal bestuur Heist-op-den-Berg willen hier graag mee onze schouders onder zetten. Wij roepen daarom alle jeugdbewegingen, sportclubs, verenigingen, … op om samen met ons de actie mee in de kijker te zetten want zonder gepest is Hest op zijn best!

  • Om de actie mee te ondersteunen nemen we op maandag 9 september deel aan “ontwaken tussen de stippen”. Lokaal bestuur Heist-op-den-Berg zal op een aantal eigen locaties stippen aanbrengen als verzetsteken tegen pesten en ook raamstickers over het thema ophangen. Wij doen een warme oproep aan alle verenigingen om deel te nemen aan deze actie door bv stippen met krijt of krijtbussen aan te brengen aan de inkom, op ramen en deuren, … van hun locatie, door het thema zichtbaar te maken op hun website, in hun communicatie naar leden, …  .
  • Daarnaast organiseert het lokaal bestuur ook een wedstrijd gelinkt aan het thema “kom op tegen pesten”. We roepen alle verenigingen op om een ludieke of originele foto te maken (met de stippen duidelijk in beeld) en aan ons te bezorgen ten laatste op woensdag 11 september. De 10 leukste foto’s zullen worden gedrukt op een banner en uitgehangen op een zichtbare plaats in Heist-op-den-Berg.  De foto’s zullen ook worden getoond op onze website en onze social mediakanalen. Deelnemen kan via deze link op de website van het lokaal bestuur: https://www.heist-op-den-berg.be/stip-it