Update reglement digitale infoborden en gemeentekrant

Gepubliceerd op  woensdag 15 mei 2024

Beslissing gemeenteraad 14 mei 2024

Het reglement van de digitale infoborden dateert van 2015, dat van de gemeentekrant van 2021. Beide communicatiekanalen zijn doorheen de jaren geëvolueerd en vernieuwd en de noden en wensen - zowel binnen als buiten de organisatie - zijn ook veranderd. Daarom kregen de reglementen een update.

  • De gemeentekrant verschijnt zes keer per jaar. In het vernieuwde reglement staat informatie over de werking van de redactie en belangrijke deadlines.
  • In elke deelkern van Heist-op-den-Berg staat een digitaal infobord. In het vernieuwde reglement staat welke informatie al dan niet aan bod kan komen.

Verenigingen kunnen activiteiten laten aankondigen in de Uit-kalender, een speciale rubriek in de gemeentekrant. Ze kunnen ook evenementen aankondigen op drie infoborden. Vanaf nu kunnen alleen erkende Heistse verenigingen daarvan gebruik maken. Verenigingen moeten dus niet aangesloten zijn bij een gemeentelijke adviesraad, zoals dat vroeger het geval was.

Socio-culturele verenigingen, sport- en jeugdverenigingen kunnen een aanvraag indienen voor een erkenning door het lokale bestuur:

  • Socio-culturele verenigingen kunnen dat bij team Cultuur – deadline 31 januari 2025
  • Sport- en jeugdverenigingen doen dat bij team Sport en Jeugd – deadline 31 januari 2025