Hoe promoot je als vereniging je evenement?

Gepubliceerd op  woensdag 22 mei 2024

Deel de activiteiten van je vereniging via onze lokale kanalen!  Van bruisende fuiven tot gezellige eetfestijnen, wij zetten jullie event in de schijnwerpers.

  1. Registreer je activiteit of evenement in de databank van UiT in Vlaanderen. Zo bereik je honderden vrijetijdsagenda’s, verschijn je op UiT in Vlaanderen én in het evenementenoverzicht op www.heist-op-den-berg.be/activiteiten.
  2. Promoot je activiteit in de Uit in Heist-kalender in de gemeentekrant Hallo Heist. Bezorg ons tijdig de nodige gegevens. Telkens ongeveer anderhalve maand voordat de volgende editie in de brievenbus zit. Een voorbeeld: voor vermelding in de editie van juli-augustus bezorg je de nodige gegevens al in de tweede helft van mei.
  3. Maak je activiteit bekend op het digitale infobord. Bezorg de nodige gegevens en beeldmateriaal twee weken vooraf. Of beter nog: maak een affiche in jpg-, png- of pdf-formaat, grootte 320*192 pixels. Zo past die perfect op het bord!

Vergeet ook niet je activiteit tijdig door te geven aan team Evenementen. Je aanvraag kan je volledig online indienen en je kan de stand van zaken mee opvolgen. Zo kan je jouw aanvraag voor een fuif, buurtfeest of sportevenementen laten goedkeuren.

Laat je vereniging officieel erkennen!

De gemeenteraad heeft op 14 mei 2024 een update van de reglementen voor de digitale infoborden en de gemeentekrant goedgekeurd. Daarin lezen verenigingen hoe ze precies gebruik kunnen maken van die kanalen om activiteiten te promoten. Het geeft richtlijnen over wat voor soort activiteiten en aankondigingen in aanmerking komen voor publicatie.

  • De gemeentekrant verschijnt zes keer per jaar.
  • In elke deelkern van Heist-op-den-Berg staat een digitaal infobord.

Om van die kanalen gebruik te kunnen maken, hebben verenigingen een officiële erkenning nodig van het lokale bestuur. Dat is een belangrijke verandering ten opzichte van vroeger!

Verenigingen moeten dus niet aangesloten zijn bij een gemeentelijke adviesraad, zoals dat vroeger het geval was.

Socio-culturele verenigingen, sport- en jeugdverenigingen kunnen een aanvraag indienen voor een erkenning door het lokale bestuur:

  • Socio-culturele verenigingen kunnen dat bij team Cultuur – deadline 31 januari 2025
  • Sport- en jeugdverenigingen doen dat bij team Sport en Jeugd – deadline 31 januari 2025

We begrijpen dat dit voor sommige verenigingen nieuw is, daarom voorzien we een soepele overgangsfase tot je vereniging de kans heeft gehad om een erkenning aan te vragen. Kwam je tot nu toe in aanmerking voor onze kanalen, dan blijft dat zo tot je de kans hebt gehad om je erkenning aan te vragen.

  • Dus, zet je vereniging op de kaart en dien een aanvraag tot erkenning in!

Hier vind je nog meer details over hoe je als vereniging je evenement kan promoten!